Příměstský tábor MIMONI v Brně

V polovině července 2017 se konal úplně první příměstský tábor našeho dorostu – dětského klubu, který jsme založili na podzim roku 2016. Tábor byl pro nás všechny – vedoucí i děti – takovým vyvrcholením celoročního působení.

Jelikož se mnohým z nás (nejen dětem) líbí filmy Já padouch a Mimoni, tak jsme zvolili jako nosné téma tábora pobyt Mimoňů (dětí) v Brně. Zápletka byla jednoduchá. Mimoni jak známo chtějí sloužit vždy tomu největšímu padouchovi.

Jejich současným vůdcem je Gru. Ten se ale oženil a se svojí novomanželkou se vydal na svatební cestu. Nicméně ještě před odletem zadal svým Mimoňům úkol. Měli nalézt v Brně ty největší místní padouchy. Z jejich příběhů by se pak mohl Gru inspirovat pro svoji další zločineckou kariéru. Tímto úkolem tak začalo naše celotýdenní dobrodružství, které ovšem dopadlo trochu jinak, než si Gru naplánoval

Mimoni (děti) chtěli během týdne nalézt brněnské padouchy. Avšak stalo se to, že postupně na základě her a příběhů odhalovali ne místní lotry a padouchy, ale spíše místní hrdiny a klaďase. Seznámili jsme je s příběhy Pátera Středy, Antonína Pilgrama, Johana Gregora Mendela, Jiřího Birka a Louise Raduit de Souchese. Na jejich příbězích, které jsme v poobědovém odpočinku doplnili ještě příběhy ze života Ježíše Krista (jednoho z velkých klaďasů lidské historie), jsme pak Mimoňům ukázali několik kladných vlastností. Statečnost, Rozhodnost, Trpělivost, Vzdělanost, Kondice a Vůdcovství – ty se nám pak následně zhmotnily v tom největším brněnském klaďasovi, kterého stojí za to následovat, a kterým není nikdo jiný než sám prezident osvoboditel Tomáš Garrigue Masaryk.

V pátek při návratu Grua ze svatební cesty Mimoni sehráli krátké scénky ze života TGM a tím mu jej představili v plné kráse a Gru se rozhodl už nadále být kladným hrdinou.

Celý týden se také Mimoni učili různé dovednosti  – zálesácké dovednosti – práce s mapou a orientace v terénu, rozdělávání ohně na několik způsobů, dramaticky vyjádřit své pocity a také základy první pomoci.

Na fotografiích můžete vidět výseky z toho všeho, ale nejlepší je to zažít na vlastní kůži. Nemusí to být hned na táboře, ale od nového školního roku se opět budeme scházet každý týden ve skautské klubovně na Trýbové v pondělky od 17:30. Pro bližší informace nás neváhejte kontaktovat…

Fotogalerie:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.